Column

Met boxers maak je dagelijks van alles mee ! Grappige, ontroerende en soms spannende situaties. Zo nu en dan vinden we het leuk om zo'n ervaring in een kort verhaaltje hier te beschrijven.

L'Histoire se rèpéte

Toen   nu

Toen                                                                                                                           Nu

Al onze pups zijn nu inmiddels gewend aan hun nieuwe woonplek cq bazen, en wat voor een bazen !
Boxerliefhebbers, stuk voor stuk, de één wat meer ervaring dan de andere maar de gezamenlijke liefde voor hun pup was en is overduidelijk.
We weten zeker dat ze alles zullen doen en laten om hun leven met hun nieuwe huisgenoot tot een succes te maken en....wij zijn daar graag getuige van.

Een speciaal verhaal is dat van de familie Smit
In het voorjaar van 2007, dus 10 jaar eerder, kregen we bezoek van dit gezin met twee jongens, 8 en 12 jaar oud.
Kennelbezoek, noemen we dat, kennismaken met het fenomeen boxer met de optie om te zijner tijd een boxerpup aan te schaffen..."niet kopen maar kijken" dus.
Onze Gipsy was net 4 maanden en fungeerde een beetje als testcase. Het was een feestje buiten in het gras met deze aandoenlijke zwartsnoetboxer en haar twee jonge fans !
We konden toen geen beloften doen ten aanzien van het krijgen/kopen van een boxer uit de Meerpaalkennel maar een zus van Gipsy's moeder die in een bevriende boxerkennel woonde, bleek drachtig en daar is de zo gewenste pup Vitou, bij de gelukkige familie Smit gekomen.
Vitou van de Kloosterpoort is 10 jaar oud geworden en in het najaar van 2017 ingeslapen.

"Eens een boxer, altijd een boxer "
Een erg aansprekende gedachte die ook bij deze familie van toepassing is.Daarom werd op " bekend " Meerpaalterrein een opvolger van Vitou gezocht en....gevonden !
Noél Desmo van de Meerpaal, een boxermannetje met een zwarte snoet ( á la Gipsy) met in een stamboom een familielink naar hun geliefde Vitou.....

Ja dus.....de geschiedenis heeft zich herhaald !